Wat doen we

Een veelgestelde vraag is: Wat doet een financieel planner of estate planner nu eigenlijk?
Goede vraag. Het antwoord is eigenlijk eenvoudig: Wat wij doen is bijdragen aan het persoonlijk en financieel welzijn van onze cliënten door inzicht en overzicht van hun financiële zaken te geven en hen te helpen bij het realiseren van hun wensen, doelstellingen en passies.

Dit kunnen wensen en doelstellingen zijn op de korte termijn, zoals samenwonen/trouwen, het kopen van een woning, het starten van een bedrijf, van baan verwisselen etc. Of op de langere termijn, zoals (eerder) stoppen met werken, verkoop van het bedrijf, emigratie etc.

Ook bij calamiteiten als een scheiding of plotseling overlijden kunt u ons inschakelen.

De kern van wat wij doen is, dat wij onze cliënten volledig ontzorgen als het om hun financiën gaat, of het nu om advies of uitvoering van advies gaat. Daarin nemen wij de regie, communiceren met alle betrokken adviseurs rondom een cliënt en begeleiden het proces tot en met de uitvoering van het advies.

Soms is het financieel plan of advies een bevestiging dat de zaken goed geregeld zijn. Andere keren betreft het een structureel plan om de financiële zaken integraal en voor de langere termijn te optimaliseren. Met optimaliseren bedoelen wij dat wij niet alleen kijken of de adviezen het gewenste rendement in financiële zin opleveren maar ook of de adviezen tot de gewenste fiscale en juridische gevolgen leiden. Integraal advies dus.

Ook de uitvoering van het advies kunt u aan ons overlaten. Wij onderscheiden in onze praktijk drie type cliënten:

De cliënten, die onze hulp inschakelen
Deze cliënten hebben geen tijd en/of kennis om zelf hun zaken te regelen. Daarnaast is de relatie met de bank of de tussenpersoon verwaterd of verstoord geraakt.
Deze cliënten bieden we 1 loket voor zowel het advies als de uitvoering van het advies.
Daarbij onderhandelen we over de beste tarieven/voorwaarden en begeleiden we het advies totdat het advies volledig is uitgevoerd.

Cliënten, die de hulp van de bank of tussenpersoon inschakelen
Wij respecteren de relaties van onze cliënten. Sterker nog, wij werken graag met hen samen als het om de belangen van de cliënt gaat. Onze adviezen stellen wij in overleg met u graag aan hen beschikbaar zodat advies en uitvoering van advies volledig op elkaar aansluiten.

Cliënten, die alles zelf doen
Deze cliënten hebben voldoende tijd en kennis om hun zaken zelf te regelen. Het internet biedt deze cliënten de mogelijkheid zelf de uitvoering van het advies te regelen. Deze cliënten schakelen ons voor een second opinie van de producten en diensten die zij zelf hebben geselecteerd.